Datolinjen

15. maj 2019

Vi begynder aftenens udsendelse i den amerikanske delstat Alabama, hvor senatet har stemt et næsten totalt abortforbud igennem. 

Det virker umiddelbart som den omvendte verden, når man normalt er vant til at høre historier om afskaffelse af gamle abortforbud og kampen mod dem. Se bare på Irland og Sydkorea fx.

Men senatet i Alabama godkendte altså natten til i dag dansk tid et lovforslag, der vil forbyde stort set alle aborter, herunder aborter i voldtægtssager og ved incest. 

Og lovforslaget blev stemt igennem med hele 25 stemmer for og kun 6 imod.  Mette Nøhr Claushøj, ekstern lektor ved københavns universitet og USA-ekspert

Et flertal i det grønlandske parlament - uden om regeringen - kræver nu dansk hjælp til socialområdet i Grønland. 

Det sker efter, at DR-dokumentaren "Byen hvor børnene forsvinder" viser, at hver tredje barn i den østgrønlandske by Tasiilaq (da-siii-lak) er udsat for seksuelt misbrug, og hvert andet barn har en socialsag hos kommunen.  

Det har endnu engang fået debatten om de voldsomme sociale problemer og seksuelle misbrug i Grønland til at køre. Vi taler med Aaja Chemnitz Larsen, medlem af Folketinget for IA.

Nu skal vi til en opsigtsvækkende drabssag i Tyskland - der har givet genlyd i medier verden over.

I centrum af sagen er en armbrøst og ligene af fem personer, der kan kædes sammen ved alle at have været medlemmer af middelalder sekt.

To kvinder og en mand blev lørdag morgen fundet dræbt på et hotelværelse i den sydtyske by Passau. De var alle tre gennemborede af pilene fra en armbrøst.
 Vi taler med Erik Jensen, Politikens korrespondent i Tyskland