Datolinjen

22. maj 2019

Forud for Europa-Parlamentsvalget har højrenationalistiske Facebook-sider spredt falske nyheder og anti-EU budskaber i stor stil. Det beretter en ny rapport fra det globale aktivistiske netværk, Avaaz. Partner i firmaet Common Consultancy, Thomas Albrechtsen, kommer med en række af eksempler. 

Europa-Parlamentsvalget begynder i de første lande i morgen. Men hvem skal man egentlig stemme på? For at gøre os klogere på, hvorfor Europa-Parlamentsvalget er så vigtigt og hvilke forskellige samarbejder der finder sted i parlamentet, er direktør i Tænketanken Europa, Bjarke Møller, i studiet. 

En appeldomstol i Paris besluttede tidligere på ugen, at lægerne på et hospital i den franske by Reims skulle genoptage plejen af en 42-årig franskmand, der er totalt lammet og ikke kan kommunikere. Sagen har medført en splittelse i Frankrig om retten til at dø. Vi spørger lektor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet og Frankrig-ekspert, Jørn Boisen, om det er endt med at blive et religiøst spørgsmål. 

Vært: Christine Randa