Efter Otte

22. maj 2019

Mens man i Kina gør brug af sociale pointsystemer og inddeling i første- og andenrangsborgere i tillidens hellige navn, er en dansk algoritme begyndt at regne sig frem til, hvem af os der er i risikozonen for at blive langtidsledige. Men hvor er forskellen? Og hvis de danske systemer i virkeligheden bygger på kontrol og mistillid, er vi så overhovedet meget bedre end det kinesiske styre? Det diskuteres i første time sammen med Det Gode Gamle Folketing og Aflyttet. Og så læser vi kapitel 4 af Galaterbrevet i Bibelskolen.

Vi fortsætter diskussionen om overvågning og kontrol i anden time, for her ser vi på den hårdt prøvede muslimske befolkningsgruppe uighurerne i Xinjiang-provinsen i det vestlige Kina. Skrappe midler bliver nemlig taget i brug for at få de ti millioner uighurere til at opføre sig mere som en del af Kina. Og så analyserer vi de demokratiske kandidater på den amerikanske politiske scene, der har stjernestatus allerede.

Me&My; er lyden af 90'erne, og selvom deres hit 'Dub-i-dub' sidder fast på hjernen, er de to syngende søstre aldrig blevet trætte af den. Mens sangerinden Oh Land heller aldrig har ladet sig standse af et fald ned i en brønd eller overrevne nerver i lænden.