Datolinjen

25. juni 2019

Vi begynder aftenens udsendelse med et af de største dilemmaer i dansk politik lige nu. 

Nemlig spørgsmålet om, hvorvidt vi skal hente de danske børn hjem, der sidder i fangelejre i Syrien.  

Der sidder de, fordi deres danske forældre i sin tid er rejst til Syrien for at være en del af Islamisk Stats kalifat i landet - og de har så enten taget børnene med til Syrien eller fået dem dernede. Journalist Nagieb Khaja. har været nede og besøge lejrene.

Indien står over for den største vandkrise i landets historie. Særligt i indiens sjettestørste by Chennai står det slemt til. 

Chennai, der ligger i sydøst Indien, er ramt af akut vandmangel - og her er man nu gået mere end 195 dage med ekstrem tørke med temperaturer på op mod 50 grader.

Det betyder, at byens 10 millioner indbyggere har ikke længere vand i vandhanerne, støvet hænger tungt i luften og flere af beboerne går ikke længere i skole eller på arbejde, da det meste er lukket ned. Også Hospitalerne har udsat alle operationer, der ikke er livsnødvendige.Vi taler med Institutleder ved Dansk Kulturinstitut i Indien, Thomas Sehested  

Vi skal til vestafrika, hvor der har en optrapning af angreb på civile i Mali og Burkina Faso på det seneste. 

Mandag i sidste uge blev to landsbyer i Mali nær grænsen til Burkina Faso angrebet. 38 blev dræbt. 

Og også i sidste uge dræbte jihadister 17 civile i et natligt angreb i det nordlige Burkina Faso.

Og volden i regionen er bekymrende, også for nabolande. Vi udreder historien med Anne Smith Petersen, program direktør planbørnefonden Danmark