Datolinjen

10. juli 2019

USA vil have danske soldater til at afløse amerikanske tropper i Syrien.

 

Sådan lyder det fra Politiken i dag, der erfarer, at den amerikanske henvendelse har været drøftet på et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn sidste uge.

 

Men kan USA sådan bare smide tøjlerne i favnen på os og andre nato-lande, mens de skrider ud af Syrien?

 

Og hvad betyder det for vores forhold til andre parter, ikke mindst vores startegisk vigtige forhold til Tyrkiet? Vi spørger Mikkel Storm Jensen, major og analytiker ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet.

 

 

Nu skal vi til den franske hovedstad, Paris.

 

I øjeblikket sidder syv tidligere topchefer for den franske telegigant France Télécom på anklagebænken tiltalt for systematisk at have chikaneret deres medarbejdere så groft, at det drev 35 mennesker til at tage deres eget liv.

 

Med på en telefon fra Paris har vi journalist Louise Sandager.

 

 

Nu skal det handle om den amerikanske superstjerne Nicki Minaj.

 

Hun aflyser nu den koncert, hun skulle have spillet ved Jeddah World Fest i Saudi Arabien i næste uge.

 

"Selvom der er intet, jeg hellere vil end at spille for mine fans i Saudi Arabien, så mener jeg - efter at have sat mig bedre ind i sagen - at det er vigtigt for mig at vise min klare støtte til kvinders rettigheder, LGTBQ-samfundet og ytringsfriheden." siger Nikci Minaj i en pressemeddelelse.

 

Men vi undrer os over, om den bramfri rapper ville støtte sine saudiske medsøstre endnu mere ved at dukke op og ryste sine kvindelige kurver på scenen? Vi taler med Fannie Agerschou-Madsen, ekstern lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet