Datolinjen

11. juli 2019

Et brittisk tankskib måtte i går reddes i grænseområdet mellem Den Persiske Golf og Hormuz strædet. Tankskibet var angiveligt ved at blive presset fra internationalt farvand ind på iransk farvand af 5 bevæbnede både fra revolutionsgarden, da et britisk flådefartøj kom det til undsætning, og det er en foreløbig kulmination på  
Og med det har vi en eskalering af spændingerne i området. Så skal vi til den persiske golf, nærmere bestemt farvandet omkring Iran.
Her sniger olietankskibe sig ind med tomme lastrum og ud igen med fyldte lastrum. Det skriver New York Times. Avisen har fulgt en række olietankeres færden på internettet, hvor man kan finde data fra skibenes automatiske identifikationssystem.  Et skibs automatiske identifikationssystem viser hvilken kurs skibet har, hvor hurtigt det sejler og hvor dybt det ligger i vandet. 
Iransk olie er underlagt amerikanske sanktioner. Det betyder at virksomheder, der handler med iransk olie ikke vil kunne samarbejde med amerikanske virksomheder.Flere demokrater kræver, at den amerikanske arbejdsminister, Alexander Acosta, skal gå af på grund af en sag fra Acostas fortid som offentlig anklager.