24syv Morgen

29. juli 2019 - kl. Tolkekaos i retssa

Easytranslate overtog alle tolkeydelser under Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet den 1. april 2019. En ny aktindsigt viser, at rigspolitiet har modtaget mere end 60 henvendelser fra dommere, anklagere, forsvarere og betjente om store udfordringer med de nye tolke. Reporter på kanalen, Johan Peter Glover Rasmussen, er i studiet, og fortæller mere om sagen.

 

Lørdag blev over 1000 demonstranter anholdt i Moskva. Demonstrationen fandt sted på opfordring af Aleksej Navalnyj, der er russisk oppositionsleder og kritiker af landets præsident, Vladimir Putin. Vi spørger korrespondent på Weekendavisen i Rusland, Andrey Kazankov, hvad der lå til grund for demonstrationen.

Mindst 20 personer er dræbt og 50 såret i et bombeangreb i går i Afghanistans hovedstad, Kabul. Blandt de sårede var Amrullah Saleh, der er kandidat til posten som vicepræsident sammen med præsident Ashraf Ghani. Konsulent ved Forsvarsakademiet med særligt fokus på sikkerhedspolitik i Afghanistan, David Vestenskov, fortæller, om seneste nyt. 

Vært: Knud Brix