24syv Morgen

12. august 2019 - kl. Italiens regering

Den italienske indenrigsminister Matteo Salvini har tilbragt de seneste dage på hans såkaldte ”beach tour”. Han har rejst rundt i Syditalien og optrådt som DJ i bar overkrop og samtidig holdt politiske møder og taler. Salvinis højrenationale parti Lega meddelte nemlig i sidste uge, at de vil stille sin egen regering over for en mistillidsafstemning – den her ”beach tour” ligner derfor starten på en valgkamp. Martin Bjørck, som er journalist i Milano, fortællere mere om, hvad der udspiller sig i den italienske regering lige nu.

Det omstridte tolkefirma EasyTranslate har påstået, at de i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus har udarbejdet en ny tolkeuddannelse. Men det passer bare ikke. Det skriver mediet A4Nu – og Radio24syv kan ligegledes bekræfte forløbet efter vi har været i kontakt med både Erhvervsakademi Aarhus og EasyTranslate. Vi spørger rektor på Erhvervsakademi Aarhus, Christian Mathiasen, hvordan skolen forholder sig til EasyTranslates påstand.

”På Venstres sommergruppemøde, som tegner Venstres politiske kurs blev det slået klart fast, at det er partiets formand og statsministerkandidat, som tegner Venstres politiske kurs. Det delte formandskabs tid er forbi.” Sådan skrev Claus Hjort Frederiksen (V) i et Facebook-opslag, to dage efter han åbent opfordrede Kristian Jensen til at trække sig som næstformand. Vi diskturer krisen i Venstretoppen med politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen.

Værter: Ida Herskind & Knud Brix