Cordua & Steno

15. august 2019

"Morten Messerschmidt opfatter DF som et borgerligt parti, samtidig med at han beskriver andre borgerlige partier, som alt for optaget af skatteprocent, vækstrater og statens størrelse. Men DF’erens definition af borgerlighed med fokus på ”national bevidsthed” har intet med borgerlighed at gøre, og han er faldet i en marxistisk fælde, hævder Mia Amalie Holstein fra den borgelig-liberale tænketank Cepos. Vi tager debatten om DFs borgerlighed med dem begge i studiet.

Forleden tabte den siddende argentinske præsident uventet et primærvalg, så nu er der skabt usikkerhed om holdbarheden i den økonomiske politik. Markederne reagerede ved at skære 25 procent af den argentinske pesos’ værdi samtidig med at aktiemarkedet dykkede med 48 pct.. Hvad i alverden skete der? Vi spørger Sydamerika-kender og journalist Niels Lindvig.

Mens Venstre slås internt, så er regeringen kommet i arbejdstøjet. Statsministeren har sagt undskyld til drengen fra Godhavn og De radikale har holdt sommergruppemøde. Vi taler om det hele og uddeler Ugens Fidusbamse.

Anden time:

Hvem myrdede blå blok? Berlingskes Bent Winther har holdt ligsyn. Vi medvirker obduktionen og hvem der er ansvarlige for blå bloks tilstand.

Hvorfor gik det egentlig galt for Liberal Alliance ved folketingsvalget? Det har partiets tidligere politiske ordfører Christina Egelund skrevet en kronik om sammen med Simon Emil Ammitzbøll. Vi spørger Egelund, der er med på en telefon.

Forleden krævede et flertal af det grønlandske socialdemokratiske parti Siumuts landstingsmedlemmer deres partifælle landstyreformand Kim Kielsens afgang. Et krisemøde afværgede dog indtil videre et dramatisk exit for Kielsen. Hvad skete der? Og hvorfor? Og er Kielsens fremtid på posten usikker? Vi spørger Rasmus Leander Nielsen adjunkt på Grønlands Universitet .

I maj valgte ukrainerne, den 41 – årige komiker, Volodymyr Zelensky til præsident. I juli vandt præsidentens nystartede parti en overvældende sejr ved parlamentsvalget. Så stort endda, at han har en komfortabelt flertal bag sig. Ukraine har nok af problemer af slås med. Den russisk støttede borgerkrig i den østlige del af landet. En omfattende korruption. Og en politisk udsat position mellem EU/vesten og Putin. Hvordan klarer Zelensky og det nye Ukraine sig? Det skal vi tale med, journalist, Johannes Wamberg, der har boet i Ukraines hovedstad Kiev i en længere årrække."