Aflyttet

25. august 2019

Hvad sker der med SIRI, Alexa og google home? Politiken har i denne uge afsløret at de digitale assistenter ikke blot lytter uden at være blevet spurgt, de optager også, og firmaerne bag får det skrevet ud! Vi taler med Brit Ross Winthereik, professor i Science & Technology Studies på IT-Universitetet i København om assistenterne og fremtiden.
For fire måneder siden modtog aflyttes vært en mystisk mail fra firmaet protonmail, hvor han blev bedt om at bekræfte sin identitet - log ind her, stod der på knappen i midten. Afsenderen var tilsyneladende protonmail - men under adresses gemte sig et russisk domæne.
Der blev ikke klikket på linket.
Nu har engelske bellingcat afsløret, at mailen her var en del en russisk kampagne for at kompromittere rusland-kritiske journalister, der beskæftiger sig med aktivisme - det passer strålende på aflyttet.
Vi får besøg af sikkkerhedsekspert Keld Norman, der har undersøgt hvad planen var - og så kommer Langkjær Securitys bestyrelsesformand, Søren Pind forbi og taler om den cyberkrig, vore politikere ikke kan mærke.