24syv Morgen

17. september 2019 - kl. Tre mænd tiltalt

I går startede terrorsagen mod tre mænd, der er tiltalt for at have sendt blandt andet droner, hobbyfly og kameraer til Islamisk Stat. Anklagemyndigheden mener, at effekterne er blevet brugt til terrorisme – selv nægter de tre mænd sig skyldige. Vores retsreporter Dan Bjerregaard fortæller mere om, hvad der kom frem i retten og om de tiltalte.

Valgstederne er netop åbnet i Israel, hvor israelerne efter bare fem måneder skal til valgurnerne igen for at vælge landets næste præsident. Journalist på den israelske tv-station i24 News, Jotam Confino, fortæller om situation i Israel netop nu.

Der har været massiv kritik af den omstridte ”kødrapport” fra Aarhus Universitet, der undersøger oksekøds påvirkning af klimaet, efter Information har afdækket Landbrug og Fødevares rolle i udfærdigelsen af rapporten. Information kunne blandt andet fortælle, at repræsentanter for landbruget har skrevet hele afsnit af rapporten og desuden fik ændret rapportens titel og forsidefoto. Derudover stod Landbrug og Fødevare også for den overordnede projektledelse. Nu har rapporten kostet tidligere institutleder på Agroøkologi ved Aarhus Universitet, Erik Steen Kristensen, jobbet. I Jyllands-Posten fortæller han, at det er en illusion at tro, at klimaforskning er fri og uafhængig, og vi inviterer ham til at uddybe denne påstand.

Vært: Asger Juhl