Cordua & Steno

10. oktober 2019

Religionsfag i stedet for kristendomskundskab, Sophie Løhde om det ny Venstre, konservativ kritik af borgerlig uddannelsespolitik, Peter Viggo om situationen i Syrien, Westy og Lindvig om Sydamerika i Cordua & Steno torsdag

I flere af rød bloks partier vil man i folkeskolen skifte faget kristendomskundskab ud med faget religion. Det møder modstand i den borgerlige lejr. Debat med de konservatives Katarina Ammitzbøll og tidl. kulturminister for Radikale Venstre, Marianne Jelved.

Vi skal omkring ugen i dansk politik og traditionen tro uddele Ugens Fidusbamse til en modtager, der har foretaget sig eller sagt noget fornuftigt.

Det store blå oppositionsparti Venstre har efter at have skiftet ud i holdopstillingen i front fået sat sig til rette i oppositionsbænkene. Hvad vil de bruge det til? Hvad mener de om regeringens finanslov og har man tænkt sig at revidere klimapolitikken? Vi spørger den nye politiske ordfører Sophie Løhde.

Time 2: Den borgerlige uddannelsespolitik har spillet fallit, mener den konservative filosof, forfatter cand. pæd. Brian Degn Mårtensson. Den hengemte åndelige borgerlighed, hvor man har fokus på kultur, tradition, frihed og eksistens, er gledet ud i periferien af den politiske debat. Kun Liberal Alliance løftede i perioden 2011-2016 den borgerlige fane til kamp, og fortjener stor ros for et både liberalt og kulturkonservativt forsvar for vesteuropæisk oplysning og dansk-nordisk skoletradition. Mårtensson er gæst i studiet.

Præsident Trump trækker amerikanerne ud af den del af Syrien, som deres allierede mod IS kurderne står. Nu rykker tyrkerne ind. Hvad kommer det til at betyde? Vi spørger Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet.

Der er ballade i det sydamerikanske land Ecuador, hvor der demonstreres imod, at regeringen har fjernet støtten til kunstigt lave brændstofpriser, så de nu er blevet fordoblet. Onsdag blev landets parlament stormet af demonstranter. Men er det hele forklaringen? Og hvordan går det egentlig i hele den nordvestlige del af Sydamerika, Venezuela, Columbia, Ecuador og Peru? Tag med på en rundtur i selskab med amerikakenderne Niels og Niels – Lindvig og Westy.