Reporterne (1)

8. december 2016

Lars Løkke Rasmussen fortalte i dag de andre partier om den nye Europol-aftale. EU har givet Danmark lov til at søge information på forbrydere i Europols register, selvom vi stemte nej til at deltage fuldt ud i retssamarbejdet sidste år. Der er bare ét problem: Vi må ikke længere selv lave søgningerne. Dansk Politi skal spørge en ansat i Europol, hver gang vi vil vide noget, og få ham eller hende til at søge for os. Reporterne ser på, hvad det mere konkret kommer til at betyde for politiets arbejde.

Dansktrænede irakiske soldater har begået krigsforbrydelser. I tirsdags kunne Reporterne afsløre, at den danske kaptajn Klaus Kroll personligt havde set videooptagelser, hvor irakiske soldater slæbte soldater fra Islamisk Stat efter deres biler. Vel og mærke irakiske soldater, som vi selv har trænet. Reporterne ser nærmere på sagen, og taler med Eva Flyvholm, EL, og Martin Lidegaard.

Flere og flere danskere får hjælp af kommunen - til at komme ud af sengen om morgenen, få taget opvasken, skiftet sengetøj og tømt postkassen. Stigningen skyldes især, at flere unge under 30 år har brug for praktisk hjælp for at få hverdagen til at hænge sammen. Vi taler med nogle af de kommunalt ansatte, der hiver danskere ud af dynerne, vasker op med dem og hjælper dem at betale regninger. 

Værter: Josefine Kofoed & Anna Ingrisch