Reporterne (2)

2. januar 2017

I sin nytårstale i går, proklamerede statsminister Lars Løkke Rasmussen: "Vi skal gøre alle til fremtidens vindere". Men der vil altid være tabere i vores samfund, vil nogen påstå. Og hvad vil det overhovedet sige at være en vinder eller taber i Lars Løkkes Danmark? Vi taler med Richardt, hjemløs,  Marianne Levinsen, fremtidsforsker ved Center for fremtidsforskning.

I går aftes anholdt politiet en sydkoreansk statsborger i Nordjylland. Personen var eftersøgt i en kæmpemæssig svindelsag, som truer med at vælte den sydkoreanske regering. Vi taler med Geir Helgesen, chef for Center for Asiatiske Studier på Københavns Universitet.

Der er ikke sat flere folk på gaden efter kontanthjælpsloftet blev indført 1. oktober i år. Boligselskaberne advarede ellers sidste år om, at 14.000 familier på sigt ville ryge på gaden. Men boligselskaberne har ikke sendt flere rykkere ud end normalt, viser en opgørelse fra Boligselskabernes Landsforening. Så hvorfor løj de dengang og overdrev konsekvenserne af kontanthjælpsloftet? Vi taler med Hans Andersen, beskæftigelsesordfører Venstre og Karsten Hønge, beskæftigelsesordfører SF.

Værter: Anna Ingrisch og Josefine Kofoed