Reporterne (1)

4. januar 2017

Nu skal Folketinget have et nyt udvalg, der skal gøre op med bøvlede regler, retningslinje, registreringer og papirnusseri. Alternativet, Liberal Alliance og Venstre er gået sammen om et forslag, der går ud på at nedsætte et decideret udvalg bestående af Folketingsmedlemmer, der skal fjerne regler, der gør livet surt for arbejdsmarkedet. Vi taler med Roger Buch, forskningschef og ekspert i kommunale forhold på DMJX. Og Eva Kjer Hansen, innovationsordfører for Venstre.

Partitoppen i Dansk Folkeparti har godkendt brug af skattekroner til grisefester for medlemmerne, selvom pengene kom fra Europanævnet og var øremærket til EU-oplysning, skriver Ekstra Bladet i dag. Har andre partier gjort det samme? Vi taler med Søren Vandsø, partisekretær, Konservative. Og Steen Thomsen, organisationskonsulent i Dansk Folkeparti.

En Livsfarlig 100-års-stormflod rammer Danmark om få timer. Klimaforandringerne betyder, at flere stormfloder vil skylle ind for Danmark i fremtiden. Vi taler med Ole Bøssing Christensen, seniorforsker ved DMI. Og Tobias, arbejder på restauranten Siv & Co, der ligger på havnen i Præstø på den østsjællandske kyst.

Værter: Josephine Kofoed & Mads Jeppesen