Reporterne (2)

5. januar 2017

1600 asylansøgere er forsvundet efter afslag på asyl på halvandet år. Det er ikke til at sige, hvor mange der er rejst videre, eller hvor mange der lever under jorden i Danmark. Men dem der bliver kan udgøre en stor sikkerhedsrisiko, mener Dansk Folkeparti, der tidligere i dag foreslog at frihedsberøve alle afviste asylansøgere. Vi taler med Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti.

Lige nu går en gruppe mennesker fra forskellige lande i Europa på en tysk landevej. De er på vej fra Berlin til Aleppo – og de går for at vise deres sympati med det syriske folk og for at presse verdenssamfundet itl at beskytte de civile syrere. Vi taler med Rasmus Aagard, handicaphjælper der deltager i fredsmarchen.

Den nye transportminister, Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance åbnede i går op for at øge hastighedsbegrænsningerne på udvalgte motorveje og landevej, hvor det vurderes sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Men Enhedslisten mener at det er ’vanvid’ at hæve fartgrænserne. Vi taler med Henning Hyllested, transportordfører for Enhedslisten.

Vært: Morten Jeppesen