Reporterne (1)

10. januar 2017

Et lovforslag fra regeringen vil gøre det muligt for forældre at få økonomisk kompensation, hvis deres barn dør efter en fejl i sundhedssystemet. Lovforslaget førstebehandles i dag og Dansk Folkeparti har allerede lovet støtte, så alt peger på, at loven bliver stemt igennem. Vi taler med Lise von Seelen, næstformand i Etisk Råd og Liselott Blixt, sundhedsordfører fra DF.

I dag starter ankesagen mellem den norske terrorist Anders Behring Breivik og den norske stat. I 2011 slog Breivik 77 hovedsagligt unge mennesker ihjel på den øen Utøya og i et bombeangreb rettet mod norske regeringsbygninger i Oslo. Men denne sag handler ikke om angrebet, den handler om Anders Breiviks rettigheder i fængslet. Vi har besøg af Claus Juul, juridisk konsulent i Amnesty International.

Justitsminister Søren Pape Poulsen er kommet i modvind, fordi han tidligere lovede at fjerne konsolspil og fjernsyn fra fængselsceller, så de indsatte kunne "læse en bog". Men nu har piben fået en anden lyd. Nu nøjes han med at begrænse deres muligheder for at tage AMU-kurser. Vi taler med Brian Weichardt, politisk kommentator på Radio24syv.

Vært: Josefine Kofoed