Reporterne (1)

13. januar 2017

Fængslerne er blevet mere voldelige, og antallet af episoder med vold og trusler fra indsatte til betjente steg sidste år med 50 procent med 500 tilfælde i 2016. Typisk har forklaringen været, at der er sket en forråelse blandt landets indsatte i fængslerne, men i dag i Dagbladet Information står fængselspræster frem og fortæller en noget anden historie.

Som vi fortalte i forgår, så har Boligselskabet Baldersbo med kommunalpolitikernes hjælp sat et stort knojern op ved indgangen til det kriminalitetsplagede boligområde Hedeparken i Ballerup, hvor folk tidligere har gået i fakkeloptog mod vold og hashsalg. Den store metalskulputur blev pakket ind i en pressening af utilfredse beboere i går aftes, og 6 politibetjente rykkede ud med 2 hunde.

Der tegner sig et alvorligt og skræmmende trusselsbillede direkte mod Danmark. Sådan siger Claus Hjort Frederiksen, Forsvarsminister fra Venstre i dag til Berlingske. Hans frygt deles af Centerleder ved Center for militære studier på Københavns Universitet, Henrik Breitenbauch (udtales Bræjtenbau). Han siger at cybertrusler er en direkte trussel mod Danmark.

Værter: Anna Ingrisch & Morten Jeppesen