Reporterne (2)

13. januar 2017

Danske forskere har fundet frem til, hvad der virker, for at ikke-jobklare kontanthjælpsmodtagere kan komme i job. Det er "helt vildt banebrydende nyt", siger den ene af forskerne, Charlotte Hansen, fra Væksthusets Forskningscenter til Jyllands-Posten. Indtil nu har arbejdet i jobcentrene været baseret på mavefornemmelse.

Sydkoreansk storpolitik har sat sine spor i Aalborg. Her sidder nemlig en ung kvinde i fængsel. Hun hedder Chung Yoo-ra og hun er rullet ind i en sag, hvor hendes mor er mistænkt for at have afpresset store koreanske firmaer for millioner af kroner. Alt sammen gjort mere spicy af, at moren her er bedste veninde med Sydkoreas præsident, Park Geun-hye.

Der tegner sig et alvorligt og skræmmende trusselsbillede direkte mod Danmark. Sådan siger Claus Hjort Frederiksen, Forsvarsminister fra Venstre i dag til Berlingske. Vi er blevet meget meget mere sårbare. Det siger Lars Neupart, der er sikkerhedsdirektør i KMD, der selv er storleverandør af IT-løsninger til det offentlige - og derfor selv ligger inde med række personfølsomme data og systemer.

Værter: Anna Ingrisch & Morten Jeppesen