Reporterne (1)

24. januar 2017

Trump har besluttet, at der ikke må gå en eneste amerikansk skattekrone til internationale organisationer, der henviser til, advokerer for eller oplyser om abort.

Det betyder, at en lang række organisationer i udviklingslandene vil miste penge, hvis ikke de lover at droppe alle dele af deres arbejde, der har noget med abort at gøre. Vi taler med Anita Bay Bundegaard, tidligere dansk udviklingsminister og direktør for Save The Children's internationale lobbyarbejde.

Sidste år blev de nye elever på Langkaer Gymnasium delt op efter etnicitet, så etnisk danske elever er sikre på at gå i klasse med andre etniske danskere. Det betyder, at nogle af klasserne kun består af tosprogede elever. Og det har tilsyneladende virket: Nu dropper færre elever ud af skolen for at starte andre steder. Vi taler med Julie Braad, Elevrådsformand Langkaer Gymnaisum.

I dag starter en retssag, hvor 13 vrede bilister har lagt sag an for at få omstødt deres fartbøder efter de røg i fotofælder på henholdsvis Helsingør Motorvejen og Lyngby Omfartsvej. Bilisterne påstår, at de er ofre for mangelfuld skiltning på strækningerne. Vi taler med Jean Mayer, ingeniør og og vred bilist.

Vært: Josefine Kofoed