Reporterne (2)

25. januar 2017

Trumps åbenlyse løgne bidrager til ”samfundets sammenhængskraft” ifølge borgerlig debattør og lektor i Statskundskab Søren Hviid Pedersen. En løgn skader nemlig ikke, så længe den er medvirkende til at få implementeret den politik, som Trump har lovet.

Kvinder skal have mere i løn end mænd. Det er budskabet i skokæden Biancos nyeste reklamevideo, som mildest talt har sat sindene i kog hos mange kvinder, både i Danmark og i udlandet. I reklamen lyder det nemlig, at kvinder bruger langt flere penge på frisørture og dyrt undertøj end mænd, men denne kvindestereotyp holder ikke altid i virkeligheden, lyder kritikken. Vi spørger livsstilsekspert Anne Glad, om hun mener, at reklamens kvindestereotyp er sand.

Danmark er endnu engang kåret som verdens mindst korrupte land. Men sådan hænger det faktisk ikke sammen i virkeligheden, ifølge en undersøgelse fra Transparency International, der viser, at Danmark ligger i bunden af OECD-landene i forhold til at behandle sager om dansk korruption i udlandet. Vi taler med formanden for Transparency International Knut Gotfredsen.

Vært: Josefine Kofoed