Reporterne

10. marts 2017

Når en almindelig person skyder og dræber et andet menneske, så får han eller hun ret til udpege sin egen forsvarsadvokat. Men hvis den forsvarsadvokat har travlt og politiet skal vente uger med afhøringen, kan den sigtede tvinges til at finde sig en anden forsvarsadvokat, så efterforskningen kan komme i gang. Sådan er det ikke for betjente, der skyder og dræber en person. Der er gået dage, uger og i et enkelt tilfælde måneder, før politibetjentene er blevet afhørt af den uafhængige politianklagemyndighed, DUP. Tidsnok til betjentene kan nå at samstemme deres historier.

I går bragte vi her i programmet historien om en person, der siger, han er en 42-årig mand, og som skriver til en 14-årig pige på Instagram. Pigens far, Carsten Nielsen, forsøgte at anmelde manden, men politiet ville ikke tage sagen op. Nu siger Nordjyllands Politi, at de har brudt deres egne retningslinjer. Det var en fejl, de ikke tog Carsten Nielsens første henvendelse mere alvorligt og oprettede en rapport. Og vores research viser, at Carsten Nielsen langtfra er den eneste, der er bekymret over personen, der siger han er en 42-årig mand.

Der har været stor polemik omkring opsætning af vildtkameraer i danske statsskove i Vestjylland, fortæller TV midt vest. I Stråsø plantage nær Holsterbro er der eksempelvis sat 11 vildtkameraer op der skal dokumentere ulvenes færd, dog fuld ud lovligt med tilladelse fra Naturstyrelsen. Men der findes også kameraere i skovene, som er sat op uden tilladelse fra naturstyrelsen og dermed ulovlige. Flere borgere er utilfredse med overvågningskameraene, fordi de føler sig overvåget, når de går deres ture i skovene.

Værter: Josefine Kofoed & Morten Jeppesen