Reporterne

22. marts 2017

I januar udsendte Sundhedsstyrelsen nye retningslinier for, hvornår man som overvægtig bør få en fedmeoperation. Grænsen blev sat ved et BMI på 40, hvilket svarer til en person på 175 centimeter, der vejer 123 kilo. Men det bliver ikke noget alligevel siger Sundhedstyrelsen og Danske Regioner nu. De vil holde grænsen på et BMI på 50. Der er simpelthen ikke penge til det. Vi taler med Henrik Ullum, formand for Lægevidenskabeligt Selskab, Emine Aradagi, der er 164 cm høj og vejer 120 kilo, Krestina Hansen, Overvægtig med BMI på 47 og Jens Meldgaard Bruun, professor ved Institut for Ernæring og Idræt på Københavns Universitet og en af de udvandrede eksperter.

Mellem 2011 og 2014 er mere end 7 milliarder kroner blevet kanaliseret via konti i Danske Bank og Nordea til selskaber i skattely. Det afslørende Berlingske og en række internationale medier mandag aften. Reporterne spørger: kan man overhovedet have en bank i Danmark med god samvittighed? Vi taler med Carl Valentin, talsmand for Skift-Bank.nu og Rasmus Søgaard, journalist på Radio24syv, der ikke længere ønsker at være kunde ved Nordea, fordi de hvidvasker penge.

Liberal Alliance vil fjerne al statsstøtte til Kvinfo. Partiet mener at Kvinfo er "dybt venstreorienteret" og står for en kvindesyn, som borgerlige kvinder generelt ikke deler. Vi taler med Laura Lindahl fra Liberal Alliance og Lea Vermelin fra Socialdemokratiet.

Værter: Josefine Kofoed og Morten Jeppesen