Reporterne

23. marts 2017

Alle andre partier end Enhedslisten og Alternativet har stemt for den nye Nordsøaftale, der faldt på plads i går eftermiddags. Efterfølgende kogte debatten mellem tilhængere modstandere af aftalen på det sociale medie Twitter. Er nordsøaftalen en gevinst for de danske skatteborgere? Vi spørger Gårn hansen, professor i miljøøkonomi ved Københavns Universitet, miljøøkonomisk vismand og en del af formandskabet i De Økonomiske Råd.

I næste uge skal to forældre med somalisk baggrund i rette - anklaget for at have sendt deres to døtre på otte og 15 år ud af Danmark til et land i Afrika for at blive omskåret. Og det er ulovligt ifølge Straffelovens paragraf 245A. Forældrene nægter sig skyldige. Vi taler med tidligere formand for Foreningen mod pigeomskæring og formand for tænketanken Fanny Files, Vibeke Næser.*

Islamisk stat har ifølge Reuters taget skylden for det terrorangreb, osm i går eftermiddag ramte London. Fire mennesker blev dræbt, inklusive gerningsmanden, og fyrre blev såret. Den danske blogger og debattør Erik Winther Paisley bor i London, ham taler vi med.

Vært: Josephine Kofoed.