Reporterne

28. marts 2017

Nye Borgerlige og Liberal Alliance i Region Syddanmark vil forbyde ansatte på sygehusene at bære religiøse symboler. Det skriver Kristeligt Dagblad. De to partier lægger ikke skjul på, at forslaget er blevet til, for at få forbudt muslimske symboler som eksempelvis tørklædet. Men hvis det bliver vedtaget vil det også blive forbudt at bære kristne symboler, som eksempelvis korset, i en halskæde, ørering eller tatovering. Vi taler med Holger Gram Petersen, Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark for Nye Borgerlige og Morten Weiss-Pedersen, konservativ spidskandidat til Regionsrådsvalget i Region Syddanmark.

Regeringen vil som et forsøg sætte 20 stærekasser op på udvalgte strækninger, hvor der sker mange færdselsuheld. De og Dansk Folkeparti mener, at der skal advares med skilte, hver gang man nærmer sig en stærekasse. Men det vil bare betyder, at fartbøller vil sætte farten op andre steder, hvor de dermed kan være mere sikre på, at der ikke er fartfælder. Dermed vil både Regeringens og Dansk Folkepartis fartfælde-politik skabe flere døde og kvæstede på de danske landeveje, fordi folk simpelthen vil køre hurtigere. Det mener Trafikforsker Harry Lahrmann fra Ålborg Universitet.

En forening  på cirka 300 kristne, der hedder "Med Grundlov Skal Land Bygges", har i tre et halvt år prøvet at få straffet tidligere radikale kirkeminister Manu Sareen for at krænke Danmarks grundlov, da han tillod homoseksuelle vielser i folkekirken tilbage i 2012. I grundloven står der nemlig at "Den evangelisk-lutherske kirke er den danske folkekirke og understøttes som sådan af staten." Men i sidste uge tabte foreningen sin sag en gang for alle i Højesteret. Journalist og morgenvært Kristoffer Eriksen har talt med foreningens talsmand hedder Johnny Noor.

Vært: Morten Jeppesen