Reporterne

30. marts 2017

Få fiskere sidder på det meste af alt fiskeri i Danmark. Kvotekongerne bliver de kaldt. De rager kvoterne til sig ved at købe små erhversfiskeres kvoter. Det betyder, at havne lukker og fiskere må skrotte kutterne. Esben Lunde Larsen har ikke gjort det store for at gøre noget ved kvotekongerne, og han har meldt tilbage til de andre partier, at ministeriet ikke mener, at der er meget man kan gøre. Men det passer ikke. Hør mere i dagens udgave af Reporterne.

Integrationsminister Inger Støjberg opfordrer nu alle danskere til at ringe til myndighederne, hvis de ser noget mistænkeligt hos deres pizzabager. Det kan for eksempel være flere ansatte, der ikke taler dansk eller andre tegn på at beværtningen hyrer illegal arbejdskraft. Vi har snakket med Rigspolitiet, og de vil gerne tage imod folks anmeldelser, men da vores kollega Asger Juhl fandt et pizzeria, hvor de ikke talte dansk, ville politiet ikke tage imod.

For et par måneder siden fik Danmark en ny identitetspolitisk aktionsgruppe. De hedder FedFront og er ifølge deres hjemmeside "Et fedtaktivistisk initiativ med et ønske om at dokumentere og bekæmpe kropshadet og skabe et netværk for tykke mennesker. Bag gruppen står den danske komiker Sofie Hagen og Andrea Storgaard Brok, som er aktivist og sygeplejerske.

Vært: Morten Jeppesen