Globus

12. maj 2018

Præsident Trump trækker USA ud af atomaftalen med Iran, som han har kritiseret siden før han blev valgt ind i Det Hvide hus. Mirco Reimer Elster og Janne Bjerre Christensen analyserer beslutningen.

Kina skruer op for investeringerne i Arktis. En "Polar silkevej" skal forbinde Riget i Midten med Europa og Rusland. Forsker Lau Blaxekjær fortæller om, hvordan kineserne ser på Arktis.

I Malaysia har den 92-årige Mahathir Mohamad vundet premierminister-posten. Det er første gang siden 1957, at regeringsmagten ikke går til et medlem af Barisan Nasional-koalitionen. Vi taler med Cand. Mag. Henrik Søborg om det historiske valg.

Den svenske krone falder i værdi. Den har nu nået samme niveau som efter finanskrisen. Direktør i Markets and Money Advisory, Lars Christensen fortæller, hvorfor vi ikke bør være bekymrede.

Japanske pensionister rapser i butikkerne for at komme i fængsel, hvor der er tre måltider om dagen, struktur på tilværelsen og socialt samvær. Lektor Jens Sejrup fortæller om landets udfordringer med en aldrende befolkning.