Cordua & Steno

31. maj 2018

Jørn Stjerneklar er journalist og fotograf med fast bopæl gennem tre årtier på det afrikanske kontinent. Han vil hjælpe på vores generelle uvidenhed om Afrika ved at fremhæve tre lande, hvor der faktisk finder en positiv politisk udvikling sted. Han peger dog også på de lande, hvor den udviklingen er gået helt skævt. Stjerneklar vurderer også fremtidens muligheder for at bremse flygtningestrømmen mod Europa.

Den italienske præsident afviste den EU-kritiske koalitions bud på en økonomiminister. Han havde nemlig på forhånd annonceret en ny økonomisk politik direkte i modstrid med Italiens forpligtelser i Euro-samarbejdet. Så fik en teknokrat buddet af præsidenten, men han blev afvist af de to store partier, der vandt valget. Italien står i et politisk kaos, der måske fører til nyvalg og yderligere uro – både i EU og på finansmarkederne.

Vi får endnu en analyse af freelancejournalist Charlotte Sylvestersen fra Milano.
I Tyskland følger man levende med i udviklingen i EUs tredjestørste land. Siegfried Matlok redegør for det tyske perspektiv, og hvad man mener om sagen i Berlin.

Mandag fyldte Christiansborg i den tredje udgave 100 år, hvor slottet har været ramme for Folketinget. I den anledning har den forhenværende chef for Folketingets bibliotek, historiker Hanne Rasmussen skrevet en ny bog med titlen ”Folketinget”. Hanne Rasmussen er gæst i programmet, hvor vi skal tale om ”Borgen” både - bygningen, rammerne og Folketingets arbejde gennem de sidste 100 år.