Cordua & Steno

24. januar 2019

Mens briterne er optaget af Brexit-magtkampen, så har Tyskland og Frankrig søgt yderligere tilnærmelse til hinanden og underskrevet en pagt i Aachen – frankerkejseren Karl den Stores gamle residensby. Hvad går det ud på, og hvad får det af betydning? Vi spørger vores Tysklandsmedarbejder Siegfried Matlok.
Ikke en uge uden Brexit-ballade. Theresa May kom præsenterede i denne uge hendes såkaldte plan B for en udtrædelsesaftale af EU for Underhuset. Den lignede stort set den Plan A, som et historisk flertal nedstemte massivt i forrige uge. Og nu vil Labours Jeremy Corbyn pludselig diskutere en ny folkeafstemning. Vi ringer til Poul Høi for en analyse.
Da den aldrende Robert Mugabe endelig blev skubbet væk fra magten i Zimbabwe tændtes der et håb om en lysere fremtid i det hjemsøgte dybt ruinerede afrikanske land. Blandt optimisterne var Peter Thygesen. For ikke længe siden så landet frem til igen at få sin egen valuta, men så blev priserne på benzin sat op med 150 pct., der gør brændsel til verdens dyreste. Ca. 20 kr. pr. liter. Det skabte så megen uro, at den nye præsident måtte aflyse turen til Davos. Peter Thygesen analyserer situationen.