Datolinjen

4. februar 2019

En lang række europæiske lande, heriblandt Storbritannien, Spanien, Frankrig og Danmark, har i løbet af i dag anerkendt den venezuelanske oppositionsleder Juan Guaidó som værende landets fungerende præsident. Det sker efter, at præsident Maduro har nægtet at imødegå syv EU-landes ultimatum om, at han senest i går skulle udskrive nyvalg i Venezuela. Vi taler med Magnus Boding Hansen, Latinamerika-korrespondent på Weekendavisen.

Én af de centrale aftaler, der forhindrede oprustning af atommissiler i Europa under den kolde krig blev skrottet i weekenden.

I fredags annoncerede USA, at landet vil trække sig fra den såkaldte INF-aftalen med Rusland, der forbyder de to lande at bruge landbaserede raketter med en rækkevidde på mellem 500 og 5.500 kilometer. Vi siger nærmere på sagen med Henrik Breitenbauch, centerleder for Center for Militære Studier på Københavns Universitet.

I nat blev der spillet Super Bowl - som er finalen i den amerikanske fodbold-liga NFL. Store dele af verden kiggede med, da New England Patriots besejrede Los Angeles Rams 13 - 3 og vandt holdets sjette mesterskab.

Og én af seerne var den amerikanske præsident Donald Trump. MEN selvom sporten er populær som aldrig før, så sagde præsidenten i et interview med tv-kanalen CBS, at han ville have det skidt med, hvis hans egen 12-årige søn begyndte at spille amerikansk fodbold. VI taler med Jeppe Dong Abrahamsen, sportsskribent hos Kongressen.com.