Cordua & Steno

28. februar 2019

Det passer ikke, at uligheden i Danmark er stor, for vi er top tre mht. lande med lav ulighed, påpeger Henrik Dahl som også er træt af når venstrefløjen tordner mod nedskæringerne i den offentlige sektor, når det offentlige forbrug fortsat stiger. Debat mellem LAs Henrik Dahl og SFs formand Pia Olsen Dyhr, der går til valg på at bekæmpe uligheden.

For nylig gav Venstres miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen landbruget en opsang for ikke at leve op til de politiske aftaler om udledning af kvælstof. Men skal der ikke mere til? Vi taler med ministeren om han er i gang med at male regeringen og Venstre lidt grønnere her op til valget? Ellemann-Jensen er gæst i programmet.

Vi skal også finde en modtager af Ugens Fidusbamse og gennemgå ugen i dansk politik.

I anden time: Det værste ved klimapolitik er hvis den ender med at blive både dyr og ineffektiv, mener Cepos Analysechef Otto Brøns-Petersen. Så hvordan undgår vi det? Det diskuterer vi med Otto Brøns og klimapolitisk rådgiver Jens Mattias Clausen fra miljøorganisationen Greenpeace.

Premierminister Theresa May har stillet det britiske underhus overfor en afgørelse om Brexit. Hvis ikke man vil stemme for hendes aftale med EU, så må huset tage stilling til et Brexit uden en aftale eller en udskydelse. Imens forestår Labour en ny folkeafstemning. Vi taler med ekspert i EU og britisk politik ph. D i og seniorresearcher Maja Kluger Diogini fra tænketanken Europa.

Der er valg i Estland på søndag og hvem der skal danne regering er p.t. uforudsigeligt. Blandt andet fordi målinger spår fremgang til et nyt EU-skeptisk nationalistisk estisk parti, der minder om DF. Vi får en analyse af erhvervsmanden og tidl. diplomat Mads Michael Hastrup Nilsson, der er med på telefon fra Tallinn.

Ifølge en foredragsholder fra Folkeuniversitetet støtter gymnasieelev og medlem af LA's ungdom Emilie Jäger et parti, hvis frontmænd har bestialske holdninger, og som helst ser de fattige dø i rendestenen. "Det ville endda være rimeligt at konkludere, at jeg er imod kvinders stemmeret, og at jeg helst vil forhindre minoritetsgrupper i at stemme" skrev Jäger i Jyllandsposten, fordi hun også har sympati for Republikanerne i USA. Hun når selv frem til, at der næppe kan være anden forklaring, at hun i nogle politiske modstanderes øjne må må være et forfærdeligt menneske. Måske ligefrem ond? Vi spørger Emilie Jäger om, hvad det er for oplevelser hun har haft, siden hun har mødt den slags synspunkter?