Cordua & Steno

14. marts 2019

Skilsmisseritual i Folkekirken, Venstre og samtykke før sex, V-kandidat til EP-valget Linea Søgaard-Lidell, Høi om Brexit og Helle Malmvig om Algeriet i Cordua & Steno torsdag

Sognepræst i Brønshøj Peter Nejsum mener, at tiden nu er inde til, at Folkekirken tilbyder medlemmerne et egentligt skilsmisseritual. Selv er han kommet med et frisk bud på, hvordan et sådan ritual kunne tage sig ud. Nejsums kollega, Marie Høgh fra Lynge-Uggeløse, mener imidlertid ikke, at det er kirkens opgave at opfinde ritualer til skilsmisser. Vi tager debat i studiet mellem de to.

Venstre har længe været imod at man skærper lovgivningen for voldtægt, sådan at man som partner tydeligt før sex skal give sit samtykke. Pludselig var ligestillingsminister Eva Kjer Hansen ude i denne uge og bakke op om forslaget. Så slog Venstres politiske ordfører Britt Bager kontra om at ligestillingsministeren ikke havde sit parti med, og så kom statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag på banen og åbnede igen for en skærpelse af loven. Hvad mener Venstre og regeringen egentlig? Vi spørger Britt Bager.

Det har ellers været en forrygende uge med stor trafikinvesteringsplan fra de blå partier og en nervekrig om FM4s fremtid mellem DF og VLAK-regeringen. Vi taler om det og meget andet og finde en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

Time 2: 

Hun slog Søren Gade om at blive kandidat nr. 2 på Venstres liste til valget til Europa-parlamentsvalget. Mød Linea Lidell-Søgaard og hør, hvad hun vil ændre i Europa-politikken. Lytterne er meget velkommen til at stille spørgsmål.

Det er ugen med Brexit-afstemninger. Premierminister Theresa May tabte tirsdag den første afstemning i Underhuset, og der venter en afstemning onsdag og sandsynligvis også torsdag. Berlingske Poul Høi analyserer det fortsatte kaos i britisk politik.

Så kunne den sygdoms og aldersvækkede fire gange valgte præsident Bouteflika på 82 somre - og siddende umælende i kørestol - ikke længere. Nye friske kræfter må åbenbart til i Algeriet, så præsidentvalget i april er udskudt og erkendelsen af det hos den autoritære politiske ledelse blev hjulpet vej af heftige demonstrationer med især mange unge deltagere. Hvad sker der så nu? Seniorforsker Helle Malmvig fra DIIS analyserer den nyeste udvikling i det store nordafrikanske land.