Cordua & Steno

4. april 2019

Liberal Alliance har nu meldt sig ind in klimadebatten med en ny plan. Hvad går den ud på? Vi spørger partiets politiske ordfører Christina Egelund.

De radikales Morten Østergaard stiller nu krav om at Socialdemokraterne frasiger sig deres støtte til paradigmeskiftet, hvor integrationspolitik skiftes ud med hjemsendelsespolitik. Ellers vil man aktivt bekæmpe at Mette Frederiksen sætter i statsministerstolen. Debat mellem de radikales politiske ordfører Sofie Carsten Nielsen og Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører Mattias Tesfaye.

Vi skal også gennemgå ugen i dansk politik og finde en modtager af Ugens Fidusbamse.

Time 2: Nu står verden ikke længere. Den konservative premierminister Teresa May er fundet sammen med Labours Jeremy Corbyn for i sidste øjeblik at undvige et no-deal-scenarie for Brexit. Samtidig vil May udskyde exit-datoen endnu engang. Poul Høi rapporterer og analyserer fra England.

De nordirske protestantiske Unionister i DUP er rædselsslagne over at en Brexit-aftale med det såkaldte "backstop" vil føre til indlemmelse af Nordirland i republikken Irland. Det har medvirket til, at May ikke kan få sin aftale igennem parlamentet. Men i selve Irland er lysten til at overtage de sidste dele af Ulster-provinsen alt andet end tillokkende. Det borgerlige parti Fine Gail betakker sig hellere end gerne på forhånd for at Irland en dag skal overtage alle problemerne med Nordirland. Vi får en analyse fra danske Sofie Rasmussen.

I Slovakiet har befolkningen netop valgt en EU-venlig liberal kvindelig kandidat til præsident foran næsen af den nationalistiske regerings kandidat. Det er ellers længe siden, at den slags kandidater havde en chance på de kanter. Hvad er forklaringen? Vi spørger Søren Rishøj, lektor på SDU.