24syv Morgen

23. april 2019 - kl. Sri Lankas regerin

I alt 310 har mistet livet og over 500 er blevet såret under terrorangrebet i Sri Lanka påskesøndag og anden påskedag. Nu oplyser en talsmand for Sri Lankas regering, at det muligvis er en lokal islamistisk organisation, der kalder sig National Thowfeek Jamaath, der står bag angrebet. Vores udenlandsreporter Emil Lee Madsen fortæller, at regeringen sandsynligvis var blevet advaret om, at NTJ planlagde et angreb.

I sidste uge kunne vi fortælle om ukrainske rugemødre, hvis forhold blev kritiseret for at være for dårlige. Ifølge organisationen La Strada, der arbejder for ukrainske rugemødres rettigheder, får rugemødrene ikke den rette psykologhjælp, bliver ikke screenet økonomisk og får ikke ordentlig lægehjælp. Nu er det endelig lykkes os at få en ukrainsk rugemor til at stille op til et interview, og hun bekræfter blandt andet, at rugemødrene ikke får den fornødne hjælp.

Næsten hver fjerde af borgerne i Ishøj Kommune er ikke danske statsborgere og kan derfor ikke stemme til folketingsvalget. Det fortæller TV2 Lorry. Socialdemokratisk borgmester i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp, mener, at det er et demokratisk problem, at så mange ikke kan stemme til folketingsvalget, og derfor skal Grundloven laves om. Det er Mustafa Yilmaz, der har boet i Danmark i over 40 år, men som stadig ikke er dansk statsborger, enig i.

Værter: Ida Herskind & Knud Brix