24syv Morgen

25. april 2019 - kl. Easy Translate kri

Rigspolitiets nye tolkefirma Easy Translate kritiseres for at fejloversætte og komme for sent til flere retsmøder. Kritikken kommer fra en gruppe utilfredse tolke, som ikke vil samarbejde med Easy Translate, og derfor har overvåget Easy Translates arbejde i Københavns Byret i en måned for at dokumentere fejl. Én af fejlene, de har dokumenteret, er fra den 21. april, hvor Easy Translate havde sendt en svensk tolk til at tolke for to tiltalte svenske statsborgere, men det viste sig, at tolken slet ikke kunne tale svensk.

Saudi-Arabien har henrettet 37 mennesker offentligt, oplyser landets indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AP. De fleste af de henrettede var shiamuslimer, og alle var saudiarabiske borgere, som var dømt for forbrydelser med relation til terror. Cand.mag. i Mellemøststudier ved Københavns Universitet, Fannie Agerschou, fortæller mere om de konkrete forbrydelser.

To srilankanske millionærsønner spillede en central rolle i det voldsomme terrorangreb, der søndag dræbte 359 mennesker. Det fortæller Ekstra Bladet, der har talt med politiet i Sri Lanka. Vi taler med Ekstra Bladets journalist, Jonas Skov Nielsen, der befinder sig i Sri Lanka, og han fortæller nærmere om den rolle, som de to millionærsønner spillede i forbindelse med terrorangrebet.

Værter: Ida Herskind & Knud Brix