24syv Morgen

30. april 2019 - kl. Etisk debat: Argum

Etisk Råd kalder det direkte uetisk, hvis ikke landbruget bruger gensplejsede afgrøder for at afhjælpe klima- og fødevarekriser. Og i et nyt studie fra Københavns Universitet konkluderer en række forskere, at der ikke er gode grunde til at være imod gensplejsede afgrøder. Vi taler med én af dem, Andreas Christiansen, postdoc på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på KU. Vi taler også med formanden for Økologisk Landsforening, Per Kølster, som dog stadig er imod brugen af GMO.

Syv forældreløse lyshårede svenske søskende sidder fanget i en IS-fangelejr i Syrien. Børnenes konvertit-forældre kæmpede med IS, men er nu begge dræbt. Det fortæller Dagens Nyheter efter at have besøgt lejren. Ifølge Politiken sidder der angiveligt også 8 danske børn i al-Hol-lejren i Syrien, og vi spørger udenrigsordfører for Socialdemokratiet, Nick Hækkerup, hvad hans parti vil stille op med disse børn.

I går afholdt Joe Biden, af Trump kaldet ”Sleepy Joe” sit første valgmøde, efter han i sidste uge officielt meldte sig ind i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget i 2020. Tidligere Washington-korrespondent og vært på USA-magasinet Kampagnesporet, David Trads, gør os klogere på, hvad for en slags præsidentkandidat Joe Biden egentlig er.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl