Datolinjen

29. maj 2019

Fire franske IS-krigere dømt til døden i Irak hvor de søndag og mandag blev dømt til døden ved en irakisk domstol, for at tilslutte sig terrorbevægelsen Islamisk Stat. Menneskeretsgruppen Human Rights Watch kritiserer retssagerne i Irak mod de IS-mistænkte, da dommene ofte bygger på indicier eller tilståelser, baseret på tvang og tortur. Vi taler med Thea Pedersen, journalist med fra Irak.

Et mistillidsvotum fra oppositionen vælter Østrigs regering. Den østrigske kansler, Sebastian Kurz, er dermed blevet tvunget til at trække sig fra sin post. Mistillidsafstemningen og kanslerens afsked kommer i kølvandet på den historiske videoskandale, hvor Østrigs vicekansler blev taget på fersk gerning i at lave korrupte aftaler med russerne. Vi taler med Sigfried Matlock, politisk kommentator på Der Nordschleswiger.

Nye oplysninger fra FBI kaster lys over knap så kendte sider af den amerikanske borgerrettighedsforkæmper, Martin Luther King. Frigivelsen af gamle arkiver tegner et portræt af en hensynsløs mandschauvinist. Vi taler med Jørn Brøndal, lektor på center for Amerikanske Studier på SDU.

Vært: Christine Randa