Datolinjen

20. juni 2019

Vi begynder aftenens udsendelse i Syrien. 

Radio24syv har nemlig sendt journalist Nagieb Khaja til Syrien for at få kontakt til nogle af de danske kvinder og børn, som rejste til Syrien for at støtte Islamisk Stat, og som nu sidder i lejre i landet. 

I går besøgte Nagieb således den ganske omtalte lejr Al-Roj i det nordlige Syrien. Her sidder der flere danske kvinder og børn og Nagieb mødte to etnisk danske kvinder i lejren. 

I dag og i morgen er der møde i Det Europæiske Råd i Bruxelles. 

Her skal EUs stats- og regeringschefer forsøge at blive enige om, hvem der skal sidde på fire af EUs absolutte topposter. 

De skal bl.a. finde en ny Europa-Kommissionsformand - en af de mest indlydelsesrige og prestigefyldte poster i EU.

Og her er danske Margrethe Vestager jo i spil.

Og hendes chancer ser faktisk lige nu ud til at være ret gode. Vi taler med Søren Toft, direktør i Toft Kommunikation.

Det er ikke nemt at være satiretegner i forargelsens og identitetspolitikkens tid.  For hvornår bliver en karikatur af fysiske karakteristika diskriminerende og hvor går grænsen i det hele taget for hvad der kan kaldes sjovt. 

Det tænker vi over på denne kanal, men det er også overvejelser som har fået den hæderkronede, amerikanske avis The New York Times til at trække stikket på deres satiretegninger. Nu er både den amerikanske og den internationale version tegninge-fri. Men beslutningen om at lukke ned for satiretegningerne i avisen som helhed er blevet mødt med en storm af kritik blandt andet fra Danmarks tidligere udenrigsminister Per Stig Møller.