Efter Otte

27. juni 2019

Efter Otte kommer rundt om lidt af hvert i første time - både en samtale med en fungerende formand, der har oplevet ensomhed og fordomme. Nemlig Isabella Arendt, som er træt af altid at skulle forbi de første fem spørgsmål om sit køn og sin tro i interviewsituationer. Og så spørger vi en filosof, om det giver mening at afskaffe tid, ligesom forslaget lød på en lille norsk ø. Og så er der selvfølgelig Bibelskole.

Anden time fyldes med interessante uddrag om besøg på lukkede afdelinger, hvor mennesker der er til fare for sig selv eller andre, opholder sig. Lyt til ældre og ny dokumentar fra et psykiatrisk hospital og et ungeherberg. I 24 spørgsmål til professoren undersøges udviklingen indenfor de gener, som har med psykisk sårbarhed at gøre.

Og i tredje time kan du lytte til nogle af de mange debatter og interviews, som omhandler de danske børn i Syrien. De sidder tilbageholdt i fangelejre, fordi deres forældre år tilbage er rejst til landet for at tilslutte sig Islamisk Stat. Nu er spørgsmålet, hvilke konsekvenser deres ophold har, og hvad vi som samfund stiller op.