Datolinjen

31. juli 2019

Når klokken runder midnat, og juli bliver til august, bliver to millioner unge polakker fri for at betale indkomstskat. Og loven, der altså træder i kraft lige om lidt, er et måske lidt desperat forsøg på at bryde en ond cirkel som Polen er endt i qua deres EU-medlemskab. Vi får besøg af Jens Mørch, chefredaktør på Polennu.dk.

Mandag blev fire børn i alderen 14 til 16 år dræbt, da soldater fra landets berygtede Rapid Support Forces åbnede ild mod en fredelig demonstration i byen El-Obeid. Det fik de civile organisationer til at sætte politiske forhandlinger med militæret på stand-by. Samtidig gik hundredevis af demonstranter igen på gaden i landets byer. Vi taler med Nils Carstensen, senior humanitær rådgiver i Folkekirkens Nødhjælp.

Mere end 3,2 millioner hektar skov gik op i flammer i Sibirien i mandags på grund af tordenvejr. Til sammenligning er Danmarks største skov, Rold Skov, 8000 hektar stor - det er altså cirka 400 af dem, der blev brændt af på en enkelt dag. Vi taler med Vivian Kvist Johansen, seniorforsker på Københavns Universitet.

Vært: Christine Randa