Datolinjen

1. august 2019

Vi begynder - for en gang skyld - aftenens udsendelse herhjemme.

 

I går bekræftede dronning Margrethe nemlig, at USA's præsident Donald Trump kommer til Danmark.

 

Hans besøg vil mere præcist finde sted den 2. og 3. september.

Vi taler med Derek Beach, Professor i Statskundskab ved Aarhus Universitet

 

Storbritannien afsætter i dag yderligere 17 milliarder kroner til den fond, der skal afbøde konsekvenserne ved et no deal-brexit.

 

Pengene skal bruges til ekstra toldere, oplagring af medicin, assistance til britiske virksomheder og en informationskampagne til befolkningen.

 

Men det er langt fra nok til at komme de problemer til livs, som vil opstå, hvis Storbritannien rent faktisk falder ud af Den europæiske union uden en aftale 31. oktober.

 

Og der skal det jo lige siges at den nye britiske premierminister Boris Johnson har lovet, at Storbritannien forlader EU senest d. 31. okt. - med eller uden en aftale.

 

Vi taler med Mikael Olai Milhøj, Storbritannien-analytiker hos Danske Bank og Rene Falch Olesen, chief commercial officer i transportvirksomheden DSV .

 

Fem år efter Yazidierne blev angrebet af Islamisk Stat, sidder der fortsat yazidibørn i irakiske flygtningelejre.

 

Børnene har levet under Islamisk Stats kalifat med deres mødre, som i mange tilfælde har været solgt som sexslaver til IS-kirgere.

 

De psykologer, der har talt med drengene, er nervøse for at de kan blive fremtidige terrorister. Vi gennemgår sagen med Deniz Senrici, journalist og forfatter