Datolinjen

21. august 2019

Den amerikanske præsident, Donald Trump, sendte i nat et tweet, hvor han aflyste sit besøg i Danmark med den direkte begrundelse, at han ikke gad komme, når den danske statsminister ikke ville sælge Grønland til ham, står der idag således i Berlingske. Vi taler med Kristian Mouritzen, sikkerhedspolitisk korrespondent på Berlingske.

Evelyn Hernández blev i første omgang idømt 30 års fængsel for drabet og nåede at afsone 33 måneder, før dommen blev erklæret ugyldig på grund af manglende beviser. Det er første gang, at en sådan sag er gået om i El Salvador, der har en af verdens strengeste abortlovgivninger. Vi taler med Henrik Rønsbo, afdelingsleder og seniorforsker hos Diginity.

Den amerikanske brætspils-udvikler GMT Games aflyste tidligere på året udgivelsen af brætspillet Scramble for Africa.I Scramble for Africa skulle spillerne have antaget rollerne som europæiske kolonimagter, der dystede om at overtage det afrikanske kontinent i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Vi taler med Thomas Vigild, leder af spiludviklings-linjen på Vallekilde Højskole og brætspilsanmelder på bl.a Politiken og Weekendavisen.